In onze winkel kun je een breed assortiment van honderden verschillende rode, witte en rosé kwaliteitswijnen vinden. Daarnaast bieden wij ook heerlijke gedistilleerde dranken, port, sherry, champagne en whisky’s aan in onze winkel. En niet te vergeten, een groot assortiment aan speciaalbieren.

Veel wijnbouwlanden in de wereld classificeren hun wijn middels wetgeving. Hiermee worden een aantal minimumeisen en de herkomst vastgelegd. Om meer over een wijn te kunnen vertellen in de zin van smaakbeleving, kan deze aan een smaakproef worden onderworpen. Dit doen wij bij Wijnhuis Oss dagelijks, we proeven wat af om ons prachtige assortiment op peil te houden met de beste prijs/kwaliteit.

De volgende wijnen zullen aanwezig zijn op PRUUVEN 2023:

Fish Wives Club Sauvignon BlancWitte wijnDe Fishwives Club Boutique Winery is een Nieuwe Wereldwijn uit Kaapstad, Zuid-Afrika.
Een zachte Sauvignon Blanc die je glas uit knal met tonen van rijp tropisch fruit.
Pipoli Basilicata BiancoWitte wijnWijn die gemaakt wordt van de Greco en Fiano druiven.  Mooie strogele kleur met groene reflecties. Vol fruitig van smaak met tonen van citrus en tropische vruchten.
Sainte-Anne Chardonnay BarriquesWitte wijnWijn van 100% Chardonnay, afkomstig van wijngaarden uit de Languedoc, tussen Narbonne en Limoux. Door de rijping op houten vaten wordt de wijn vol romig met tonen van boter en rijp geel fruit.
Pipoli Basilicata RosatoRoséDeze rose wijn wordt gemaakt van de beroemde Aglianico druif. Tonen van rood fruit maar met name rijpe frambozen en aardbeien. In de mond verfijnde smaken van rode kersen frambozen en aardbeien.
Calalenta Merlot Rosato FarneseRoseDeze ‘Provence style’ wordt gemaakt van 100% Merlot. Zeer lichte kleur met frisse aroma’s van aardbei, watermeloen en rozenblaadjes. In de mond verfrissende smaken van roodfruit en bloemen.
Casa Ermelinda Sand Stone CastelaoRode wijnMomenteel al de vierde generatie aan het roer bij Casa Ermelinda Freitas. Deze wijn wordt gemaakt van 90% Castelao en 10% Shiraz druiven. Robijnkleurige wijn die rijk is aan zachte tannines. Smaken van rood fruit met tonen van vanille en een licht kruidige toets.
Fish Wives Club Cabernet SauvignonRode wijnDit handgemaakte meesterwerk van de Fish Wives Club is een mooie kleine batch van Cabernet Sauvignon. Wijn rijpt 9 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Mooie sappige mond met tonen van kersen en vanille.
Sainte-Anne Merlot BarriquesRode wijnSummum Wines maakt uiteenlopende wijnen van verschillende druivenrassen. Deze Merlot ondergaat vatrijping verschillend van nieuw eiken en gebruikt eiken. Bosbessen en tonen van drop in de neus en smaak.

Website: https://wijnhuisoss.nl