Brouwerij

De brouwerij bevindt zich in het bijgebouw van de Molen De Nijverheid. Dat bijgebouw heet Bastion, weet u meteen waarom onze tripel zo heet. De molen is gebouwd op een overblijfsel van de oude vestingwerken van Ravenstein.

Wil van Haren en Wil Princen hebben Wilskracht Stadsbrouwerij Ravenstein opgericht vanuit hun passie voor het brouwen van bier. Ze willen een ambachtelijk kwaliteitsproduct maken en daarmee mensen laten genieten van een lekker biertje in een mooie omgeving.

De brouwerij bevindt zich in een aparte ruimte achter glas, maar goed zichtbaar vanuit het proeflokaal. Het brouwhuis bestaat uit een Maischketel een waterketel en een brouwketel. Het brouwen gaat in een aantal zorgvuldige stappen. Wilskracht brouwt ambachtelijk bier. Bezoekers kunnen live zien wat er gebeurt. Wij vertellen graag over het proces dat in de brouwerij plaatsvindt.

In de installatie kunnen we 500 liter speciaalbier brouwen en laten vergisten in roestvrij stalen gisttanks. Die gisttanks staan in het brouwerijgedeelte keurig in het gelid. Afhankelijk van de biersoort, blijft het bier in de tanks wachten tot het afvullen.Wilskracht brouwt bovengistend bier dat nagist op de fles. 

Meer informatie

Website: http://www.stadsbrouwerijravenstein.nl

Untappd: https://untappd.com/WilskrachtRavenstein